Olen viime aikoina ajatellut paljon hampaiden terveyttä. Se taas on innostanut valmistamaan kotikeittiössä makeisia, joissa ei käytetä lainkaan sokeria. Sokerin sijaan olen käyttänyt namujen makeutusaineena hunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia. Uusiin suosikkeihini kuuluvat suklaapallot, joihin tulee muun muassa kookoshiutaleita, neitsytkookosöljyä ja kaakaojauhetta. Näitä makeisia ei kypsennetä mitenkään, vaan niiden annetaan jähmettyä pakastimessa. KEITTIÖVÄLINEET kannattaa olla kunnossa, kun alkaa toteuttaa uudenlaisia reseptejä. Minä esimerkiksi huomasin, että kaipasin kipeästi kauniita ja pieniä kuppikakkumuotteja, joihin suklaapallot voi laittaa jähmettymään. Aineksien sekoittaminen keskenään on helpompaa kunnollisissa metallikulhoissa. Ajattelin hankkia myös pieniä silikonimuotteja, joihin voin valmistaa raakasuklaata. Vielä en ole raakasuklaata tehnyt, mutta kiinnostaa kovasti kokeilla, minkä makuista siitä tulee!

Jonain päivänä teen vielä itse raakasuklaata.