Sivustosta

Hei vaan kaikille ja tervetuloa herkuttelemaan! Tämä blogi käsittelee nimittäin makeita juttuja. Kirjoitan makeisista, makeisteollisuudesta ja suomalaisista makeisista ja purukumeista, joissa ksylitoli näyttelee suurta roolia. Ksylitoli on siis suomalainen keksintö, jota käytetään hammastahnan lisäksi myös herkuissa. Ksylitolimakeisia kehotetaankin syömään jokaisen ruokailun jälkeen, koska ne ehkäisevät reikiintymistä ja happohyökkäyksiä. Koivusokeria onkin käytetty jo pitkään makeutusaineena ja tällä ollaan saatu tuloksia aikaan. Suomalaisten hampaat ja suu ovat erinomaisessa kunnossa, vaikka tutkimusten mukaan syömme paljon makeisia ja suklaata. Ehkäpä suurin syy tähän löytyy juuri ksylitolista. Xylitol-jenkit ja xylitol-pastillit ovat meille kaikille varmasti tuttuja. Blogi keskittyy siis lähinnä koivusokerista valmistettuihin herkkuihin, mutta toki käymme läpi esimerkiksi Fazerin historiaa ja sitä, miten Pandan ensimmäiset tehtaat perustettiin. Suomalainen makeisteollisuus voi todella hyvin ja makeisia sekä suklaata viedään vientituotteina ulkomaille. Ei suomalaisia makeisia ja suklaata voittanutta olekaan. Sen voi todeta helposti ulkomailla matkustaessa, joten mielestäni suomalaiset karkit ja suklaat ansaitsevat oman bloginsa. Tervetuloa siis viihtymään. Toivottavasti koet blogitekstien olevan mielenkiintoisia, mutta samalla erittäin makeita. Kiittäkäämme suomalaista makeisteollisuutta monista herkullisista tuotteista!